Základní kynuté těsto pizzu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 180 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 195 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 9.6 mg
 - Vláknina 3530.5 mg
 - Vitamín A 3530.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hluboké míse rozmícháme ve 180 g hladké mouky lžičku soli, do směsi přidáme sušené droždí a společně se lžičkou olivového oleje a 6 lžícemi vody prohněteme do hladkého těsta. Hotové těsto necháme na teplém místě kynout asi 30 minut,než se jeho objem zdvojnásobí. Potom ho rozválíme na tenký plát na vále, pomoučeném 10 g hladké mouky. Tenkou placku těsta potom uložíme do koláčové formy na pečení a dále zpracováme.