Bramborový salát s majonézou z vařeného žloutku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 372 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 208.6 mg
 - Draslík 841.7 mg
 - Vláknina 7962.5 mg
 - Vitamín A 7962.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvařené brambory nakrájíme na kolečka a okurky na tenké plátky.
 - 
                                2
Příprava majonézy: jeden uvařený žloutek utřeme s máslem spolu se žloutkem z čerstvého vejce, osolíme, přidáme nastrouhanou cibuli, opepříme, po lžičkách přimícháme olej a citrónovou šťávu.
 - 
                                3
Hotovou majonézu smícháme s bramborami a okurkami a necháme dvě hodiny uležet.