Bramborový salát se žampiony a majonézou
Suroviny
- 400 g Brambory
 - 180 g Fazolky mražené
 - 150 g Jogurt bílý
 - 230 g Květák
 - 180 g Šunka dušená
 - 50 g Žampiony - sterilované
 - 10 g Petržel - nať
 - 230 g Kukuřice cukrová nakládaná
 - 150 g Majonéza
 - 10 g Fenykl čerstvý
 - 0.5 ks Citrony
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 502 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 121 g
 - Sodík 349 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 27.4 mg
 - Draslík 892.2 mg
 - Vláknina 16032.2 mg
 - Vitamín A 16032.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62.8 mg
 - Vitamín E 4.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nové brambory důkladně očistíme a uvaříme doměkka, vodu slijeme a brambory necháme vychladnout.
 - 
                                2
Mezitím si připravíme zálivku. Tu smícháme z nasekané petrželky, majonézy, bílého jogurtu, citrónové šťávy z půlky malého citrónu a semínek fenyklu. Na závěr můžeme ještě nastrouhat kousek citrónové kůry z důkladně omytého citrónu.
 - 
                                3
Ve slané vodě uvaříme 5 minut kolečka mrkve, růžičky květáku, půlky kukuřiček a fazolky. Dáváme pozor, aby se zelenina nerozvařila.
 - 
                                4
Okapanou zeleninu smícháme s plátky brambor a opepříme. Podáváme v misce ozdobené kostičkami šunky, půlkami žampionů a nasekanou petrželkou.