Růžičková kapusta s mletým masem
Suroviny
- 400 g Maso mleté - mix
 - 500 g Kapusta růžičková
 - 50 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 150 g Sýr smetanový tavený 45%
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Rozmarýn čerstvý
 - 1 ks Saturejka
 - 1 špetka Muškátový květ
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 0.25 l Mléko polotučné
 - 1 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 596 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 250 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 138.6 mg
 - Draslík 255.6 mg
 - Vláknina 24397.8 mg
 - Vitamín A 24397.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté kapustičky povaříme v osolené vodě 10 minut, scedíme je a necháme okapat.
 - 
                                2
Mleté maso promícháme se solí, jemně nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, vejcem, špetkou květu a nasekanými natěmi.
 - 
                                3
Pekáček vymažeme olejem, naplníme částí směsi, poklademe kapustičkami, opět navršíme maso a kapustičky. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut.
 - 
                                4
Sýr rozmělníme, zředíme mlékem a za stálého míchání roztavíme na hustou omáčku. Odstavíme z ohně, vmícháme vejce. Omáčku nalijeme na zapečený pokrm a dopečeme (15 minut). Před koncem pečení posypeme povrch nastrouhaným sýrem.
 - 
                                5
Podáváme s chlebem nebo s pečivem.