Jemná artyčoková zelenina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 187 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 303 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1142.3 mg
 - Vláknina 31157.8 mg
 - Vitamín A 31157.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 77.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Malé artyčoky očistíme a podélně rozpůlíme. Odstraníme zárodky květů a plody vložíme do vody s citronovou šťávou.
 - 
                                2
Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme zrnek.
 - 
                                3
Rozehřejeme olivový olej a opékáme na něm oloupané, rozdrcené stroužky česneku, 2 snítky tymiánu a okapané artyčoky asi 8 minut. Přidáme rajčata a dusíme ještě 3 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme.