Banánový koláč se šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 782 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 11 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 65 g
 - Cholesterol 288.1 mg
 - Draslík 531 mg
 - Vláknina 18873.6 mg
 - Vitamín A 18873.6 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.4 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 954.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V mělké zapékací formě o průměru 20-23 cm promícháme kokos, ovesné vločky a 45 g másla. Směs upěchujeme na dno a stěny formy. Pečeme v předehřáté troubě na 150°C asi 15 minut, hotový necháme ve formě vychladnout.
 - 
                                2
Mléko, kukuřičnou moučku a zbytek másla dáme do rendlíku a zahříváme na středním plameni za stálého míchání, až se směs začne vařit a houstnout. Odstavíme a vmícháme žloutky.
 - 
                                3
Oloupeme dva banány a nakrájíme je na plátky silné 5 mm. Vychladlý koláč poklademe plátky banánů a zalijeme krémem, povrch uhladíme a necháme dobře vychladit.
 - 
                                4
Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a naneseme ji na krém. Dáme do lednice a vyndáme těsně před servírováním. Ozdobíme plátky zbylého banánu a mandlí.