Chřestové rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
 - Sacharidy 80 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 1175 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 77 g
 - Cholesterol 56.5 mg
 - Draslík 627 mg
 - Vláknina 12977 mg
 - Vitamín A 12977 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.5 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 52.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velké pánvi rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nasekaný česnek, jemně pokrájenou cibuli a 3 - 5 minut smažíme doměkka. Přidáme chřest a povaříme.
 - 
                                2
Do směsi vsypeme rýži a mícháme, aby se zrnka obalila máslem. Smažíme 2 minuty. Poté přidáme naběračku horkého vývaru a mírně vaříme za stálého míchání, dokud se tekutina nevyvaří. Dále přidáváme vývar po naběračkách a vaříme asi 20 - 25 minut, až rýže změkne.
 - 
                                3
Přidáme nadrobno pokrájenou šunku, smetanu a povaříme, až se smetana vsákne. Ozdobíme nasekanou bazalkou a strouhaným sýrem a podáváme.