Kompot švestkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 92 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 125.1 mg
 - Vláknina 2107.3 mg
 - Vitamín A 2107.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Švestky dobře omyjeme, podélně nařízneme, vypeckujeme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, červeným vínem, přisypeme cukr, skořici a strouhanou citronovou kůru. Přivedeme k varu a vaříme přibližně 10 minut. Hrnec odstavíme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Před podáváním dáme kompot vychladit do lednice. Podáváme v kompotových miskách.