Francouzské brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 1759 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 154.7 mg
 - Draslík 1308.9 mg
 - Vláknina 16145 mg
 - Vitamín A 16145 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uzenou vepřovou plec omyjeme, uvaříme téměř doměkka a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a po vychladnutí nakrájíme na plátky.
 - 
                                3
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a po vychladnutí nakrájíme na silnější kolečka.
 - 
                                4
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmažíme dorůžova na polovině tuku.
 - 
                                5
Zapékací misku nebo pekáč vymažeme zbylým tukem a vysypeme strouhankou. Na dno rozložíme polovinu nakrájených brambor, mírně osolíme, opepříme a na brambory nasypeme nakrájené uzené maso. Na maso položíme plátky vajec a posypeme je smaženou cibulí. Navrch rozložíme zbylé brambory, osolíme je a opepříme a pokapeme zbývajícím rozpuštěným tukem.
 - 
                                6
Francouzské brambory dáme do vyhřáté trouby a po částečném propečení zalijeme osolenými vejci, rozšlehanými s mlékem a smetanou. Pečeme, až zálivka z vajec ztuhne a povrch je opečený dozlatova.