Mrkvová polévka s krupicovými čtyřlístky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 300 g
 - Sodík 58 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 27.5 mg
 - Draslík 0 mg
 - Vláknina 8342.5 mg
 - Vitamín A 8342.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z mléka, krupice a soli uvaříme hustou kaši, kterou nalijeme do máslem vymazané formy.
 - 
                                2
Po vychladnutí z kaše vykrojíme vykrajovátkem na cukroví čtyřlístky a dáme je stranou.
 - 
                                3
Očistíme mrkev, omyjeme a nastrouháme.
 - 
                                4
Z mouky a másla uděláme jíšku, podusíme na ní mrkev, zalijeme vodou a 15 minut povaříme.
 - 
                                5
Poté rozmixujeme.
 - 
                                6
Opatrně dáme do polévky čtyřlístky a podáváme.