Žampionová polévka s liškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 70 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Houby sušené
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 40 g Pažitka
  • 40 g Šalotka
  • 100 g Lišky čerstvé
  • 80 g Cibule červená
  • 800 ml Vývar slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 190 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1440 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 418.3 mg
  • Vláknina 3652.5 mg
  • Vitamín A 3652.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony a lišky očistíme, nakrájíme na menší kousky. Cibuli, šalotku a česnek oloupeme, pokrájíme nadrobno, sušené houby rozdrtíme na prášek. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, česnek, šalotku a osmahneme. Přidáme houby, houbový prášek, orestujeme. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a vaříme čtvrt hodiny. Přidáme tavený sýr, zmírníme oheň a velmi zvolna vaříme, až se sýr úplně roztaví.

  • 2

    Nakonec polévku rozmixujeme do hladka, porce posypeme posekanou pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu