Vepřové maso po sečuánsku
Suroviny
- 1000 g Vepřová kýta
 - 30 g Sůl
 - 200 g Vejce slepičí
 - 300 g Pórek
 - 300 g Cibule
 - 1000 g Zelí hlávkové bílé
 - 100 g Česnek
 - 100 g Paprika sterilovaná
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 100 g Cukr krupice
 - 20 g Glutasol
 - 100 g Houby černé
 - 200 g Solamyl
 - 160 ml Víno bílé
 - 100 ml Hovězí vývar základní
 - 35 ml Ocet kvasný lihový
 - 300 ml Olej stolní
 - 200 ml Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 722 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 1438 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 168.4 mg
 - Draslík 766.1 mg
 - Vláknina 8360 mg
 - Vitamín A 8360 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.2 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou kýtu opláchneme, nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, přidáme část máčeného škrobu, vejce a promícháme.
 - 
                                2
Maso prudce opečeme v horkém oleji. Vidličkou je mícháme, aby se neslepilo.
 - 
                                3
Potom přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, česnek, pórek, hlávkové zelí, kapii, žampiony nakrájené na plátky a překrájené, namočené černé houby. Zalijeme vývarem, ochutíme octem, cukrem, glutasolem, přilijeme víno a sójovou omáčku.
 - 
                                4
Vše podusíme, až zelenina změkne a okořeníme čili kořením.
 - 
                                5
Nakonec pokrm ještě zahustíme máčeným škrobem a prohřejeme.