Bulgurové rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 200 g Paprika červená
  • 600 g Bulgur
  • 200 g Okurka salátová
  • 20 g Máta
  • 1600 ml Vývar zeleninový
  • 50 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 528 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1590 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 102 g
  • Cholesterol 4.8 mg
  • Draslík 997.1 mg
  • Vláknina 44088.9 mg
  • Vitamín A 44088.9 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.6 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bulgur nasypeme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, povaříme 2 minuty, odstavíme a necháme půl hodiny bobtnat. Tekutina by se měla vsáknout.

  • 2

    Rajčata, papriky bez jádřinců a okurku nakrájíme na drobné kostičky, lístky máty posekáme na jemno. Zeleninu s mátou přidáme k bulguru, zakápneme citronovou šťávou a promícháme.

  • 3

    Bulgurové rizoto rozdělíme na talíře a podáváme. Před podáváním můžeme ještě vychladit v lednici.

Komentáře k receptu