Mrkvové placičky
Suroviny
- 600 g Mrkev kořen
 - 2 ks Cibule
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 0.5 ks Salát ledový
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 1 špetka Tymián čerstvý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Mouka rýžová
 - 0.03 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 120 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 100 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 163.6 mg
 - Draslík 148.8 mg
 - Vláknina 7802 mg
 - Vitamín A 7802 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli s česnekem a mrkví oloupeme. Bylinky opláchneme, lístky otrháme, pár lístků petržele odložíme stranou a zbytek jemně nasekáme. Cibuli nakrájíme na plátky, zpěníme na 1 lžičce oleje a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, zasypeme moukou, dle chuti osolíme a opepříme. Vmícháme prolisovaný česnek, bylinky, vychladlou cibuli a rozšlehaná vejce. Řádně promícháme.
 - 
                                3
Polévkovou lžící směs nabíráme, vkládáme na rozehřátý olej, lžící směs rozprostřeme na placičky a pozvolna opékáme dozlatova. Upečené odkládáme na papírový ubrousek, aby okapal přebytečný tuk.
 - 
                                4
Placičky upravíme na mísu, ozdobíme petrželkou a podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem. Mrkvové placičky jsou výborné i zastudena.