Pekingská kachna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2814 kcal
 - Sacharidy 218 g
 - Tuky 178 g
 - Sodík 18 mg
 - Bílkoviny 81 g
 - Uhlovodany 217 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 200.3 mg
 - Vláknina 14060 mg
 - Vitamín A 14060 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Den před pečením kachnu důkladně očistíme a vložíme do velké nádoby.
 - 
                                2
V sedmilitrovém hrnci svaříme vodu, kachnu do ní vložíme a necháme ji máčet, až zvrásní. Pak ji vyndáme, utřeme dosucha a za krk pověsíme v dobře větrané místnosti na dvacet čtyři hodin.
 - 
                                3
Čtyři hodiny před pečením smícháme med a omáčku a směsí kachnu několikrát potřeme ve dvouhodinových intervalech.
 - 
                                4
Kachnu pečeme na alobalu v troubě na 200 stupňů C asi hodinu a půl. Maso nepodléváme! Po upečení ji vykostíme a podáváme s rýží připravenou podle návodu na obalu.