Okra se zeleninou
Suroviny
- 500 g Rajčata
- 500 g Okra - Ibišek jedlý
- 60 ml Olej olivový
- 2 kávová lžička Koriandr mletý
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Citronová kůra
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 15 g
- Sodík 79 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 811.2 mg
- Vláknina 13192.5 mg
- Vitamín A 13192.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata ponoříme na třicet sekund do horké vody, pak je zchladíme, oloupeme a nasekáme je na kousky. Z okry uřízneme stonky.
-
2
Na oleji osmahneme plátky cibule a drcený koriandr, až začnou chytat barvu. Pak přidáme celou okru, tři prolisované stroužky česneku a pokračujeme jednu minutu. Pomalu pak vmícháme rajčata a cukr a dusíme je dvacet minut, až okra změkne. Poté přimícháme kůru a šťávu, sůl, pepř, cukr a okamžitě podáváme.