Houbový guláš s hovězím masem a bramborami
Suroviny
- 300 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 250 g Houby čerstvé
 - 500 g Brambory
 - 400 g Rajčatová šťáva
 - 500 ml Voda pitná
 - 200 ml Jogurt bílý
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 297 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 49.9 mg
 - Draslík 1378.6 mg
 - Vláknina 11297.8 mg
 - Vitamín A 11297.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Část oleje rozehřejeme v kastrole nebo ve velké pánvi a smažíme na něm omyté, na proužky nakrájené maso asi 2 minuty. Jenom jednou promícháme. Maso vyjmeme a necháme stranou.
 - 
                                2
Do kastrolu vlijeme zbylý olej a opečeme na něm očištěné, na kousky nakrájené houby. Poprášíme mletou paprikou, krátce osmahneme a vsypeme oloupané, na kostičky nakrájené brambory. Přilijeme horkou vodu nebo vývar, rajčatovou omáčku, zamícháme, osolíme a opepříme. Vše dusíme pod pokličkou asi 20 minut.
 - 
                                3
Potom přidáme opečené maso a pokrm jen prohřejeme. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.
 - 
                                4
Houbový guláš ihned podáváme. Každou porci doplníme lžičkou bílého jogurtu.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                