Škeble s pórkovým fondue
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 212 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 95.8 mg
 - Draslík 300.9 mg
 - Vláknina 2829.5 mg
 - Vitamín A 2829.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 45.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z pórků odkrojíme pouze zelené části listů. Velice důkladně je omyjeme a necháme okapat.Poté nakrájíme na kolečka.
 - 
                                2
Máslo necháme rozehřát na pánvi, přidáme pokrájený pórek, osolíme a opepříme. Přiklopené dusíme 5 minut, občas zamícháme.
 - 
                                3
Poté přilijeme smetanu a dusíme dalších 21 minut.Osolíme a opepříme dle chuti. Odstavíme z plotny.
 - 
                                4
Škeble dobře omyjeme a necháme 6 minut osmahnout na zbytku rozpáleného másla, osolíme a opepříme. Posypeme sekanou pažitkou.
 - 
                                5
Ihned podáváme s oblohou z pórkového fondue.