Teplý salát s květákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 62 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 548 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 615.4 mg
 - Vláknina 9200 mg
 - Vitamín A 9200 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 137.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z obou druhů zeleniny vykrájíme malé růžičky, přičemž silné části stonku dáme stranou. Růžičky i stonky brokolice a květáku umyjeme a nasypeme do vroucí vody. Osolíme a vaříme 4-5 minut.
 - 
                                2
Slijeme, nasypeme na servírovací talíř a pokapeme octem, dokud je zelenina ještě teplá. Tento salát servírujeme teplý.