Vichyssoise
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 833 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 31.8 mg
 - Draslík 186.2 mg
 - Vláknina 2919.8 mg
 - Vitamín A 2919.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory a pórek očistíme, pokrájíme na menší kousky. Z pórku použijeme pouze bílou část.
 - 
                                2
Máslo rozpálíme a pórek na něm necháme zesklovatět. Pórek nesmí ztmavnout!
 - 
                                3
Přimícháme brambory, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem. Uvedeme k varu a vaříme 30 minut.
 - 
                                4
Poté polévku rozmixujeme do hladka. Pro ještě lepší výsledek je možné polévku propasírovat přes síto.
 - 
                                5
Polévku necháme dobře vychladit, poté smícháme se smetanou.
 - 
                                6
Servírujeme zdobené šlehačkou a posypané sekanou pažitkou.
 - 
                                7
Můžeme podávat studenou i horkou.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                