Kapr grilovaný na fenyklu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 366 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 165 mg
 - Draslík 872.4 mg
 - Vláknina 1086.3 mg
 - Vitamín A 1086.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.3 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kapra osušíme, dáme do něho fenykl s citronovou kůrou, zalijeme ho citronovou šťávou, olejem, opepříme ho a osolíme a necháme marinovat.
 - 
                                2
Fenykl vyndáme z kapra, rozložíme ho na gril, položíme na něj rybu a zalijeme ji polovinou marinády, pak grilujeme asi 7 minut, obrátíme kapra na druhou stranu a grilujeme dalších 8 minut, dokud není ryba hotová.
 - 
                                3
Sejmeme rybu z grilu a fenykl pod ní zapálíme, aby měla ryba patřičnou chuť. Ugrilovaného kapra podáváme s fenyklem.