Balkánský sýr naložený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 769 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 80 g
 - Sodík 1090 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 55.6 mg
 - Draslík 131.6 mg
 - Vláknina 3676 mg
 - Vitamín A 3676 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.5 mg
 - Vitamín E 21.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bylinky, bobkový list, česnek, chilli a balkánský sýr nakrájený na kostky asi 1,5 cm vrstvíme střídavě do uzavíratelné sklenice spolu s olivami. Postupujeme tak, že sýr dáváme co nejblíže k sobě a do mezer mezi klademe olivy.
 - 
                                2
Naplněnou sklenici zalijeme olivovým olejem a dolijeme slunečnicovým. K podávání je takto naložený sýr připraven po třech dnech.