Čalamáda s okurkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 2930 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 764.2 mg
 - Vláknina 13130.5 mg
 - Vitamín A 13130.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 104.9 mg
 - Vitamín E 5.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, okurky nakládačky pokrájíme na kolečka, papriky bez jádřinců na nudličky, rajčata na plátky a překrojíme napůl. Zeleninu spolu dobře promícháme.
 - 
                                2
Vodu přivedeme k varu, přilijeme ocet, přidáme sůl, cukr, provaříme a odstavíme.
 - 
                                3
Do každé sklenice nasypeme lžičku hořčičného semínka, naplníme zeleninou, zalijeme nálevem, přidáme lžíci oleje, 4 kuličky nového koření, 3 kuličky pepře, uzavřeme a zavařujeme 20 minut.
 - 
                                4
Sklenice s čalamádou skladujeme v temnu a chladu.