Vegetariánské tousty se zeleninou a tomatovým dresinkem
Suroviny
- 4 krajíc Chléb toastový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Lilek
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Pórek
 - 2 ks Rajčata
 - 2 ks Paprika červená
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 186 g
 - Sodík 540 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 884.4 mg
 - Vláknina 26511.2 mg
 - Vitamín A 26511.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 73.6 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilky a očištěné mrkve pomocí škrabky na zeleninu podélně pokrájíme na velmi tenké plátky, papriky zbavíme semínek a nařežeme na jemno. Zeleninu vložíme do misky, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Silné krajíce toastového chleba opečeme z obou stran po třech minutách.
 - 
                                3
Rajčata na okamžik ponoříme do vroucí vody, oloupeme je, zbavíme semínek a rozkrájíme na velmi malé kousky. Malé pórky krájíme na tenká kolečka.
 - 
                                4
Ve velké pánvi rozpálíme slunečnicový olej, do kterého z misky vyklopíme připravené lilky, mrkev a papriky. Restujeme 4 minuty, zeleninu z pánve vyjmeme a odložíme stranou.
 - 
                                5
Nyní ve stejné pánvi připravíme dresink. Rozehřejeme olivový olej, přidáme pórky a vinný ocet. Směs dusíme asi 2 minuty, přidáme rajčata, přisolíme, zamícháme a odstavíme z ohně.
 - 
                                6
Tousty obložíme restovanou zeleninou, přelijeme horkým dresinkem a ihned podáváme.