Polévka z hovězí oháňky
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 100 g Mrkev kořen
 - 50 g Petržel kořen
 - 500 g Hovězí oháňka
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Žampiony čerstvé
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Nové koření celé
 - 5 ks Pepř černý celý
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 634 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 71 g
 - Sodík 414 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 6 mg
 - Draslík 601.9 mg
 - Vláknina 7742.4 mg
 - Vitamín A 7742.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na menší kousky rozsekáme hovězí oháňku. Opláchneme pod studenou vodou a poté spaříme. Vložíme ji do hrnce s osolenou vodou a vaříme s celerem, cibulí, mrkví, bobkovým listem, novým kořením, tymiánem, petrželí doměkka.
 - 
                                2
Scedíme vývar a oháňku obereme a překrájíme. Na kostičky nakrájíme mrkev, petržel, celer a cibuli a opečeme na másle s žampiony, které jsme nakrájeli. Zalijeme vývarem z oháňky, přidáme pokrájené maso, osolíme, opepříme a posypeme nakrájenou petrželovou natí.