Rajčata s vejci na čínský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Pórek
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 kg Rajčata
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 348 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 368 mg
  • Draslík 866.7 mg
  • Vláknina 9150 mg
  • Vitamín A 9150 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.3 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek opláchneme a nakrájíme na jemno.

  • 2

    Rajčata spaříme horkou vodou. Měkká rajčata stačí nechat v horké vodě 10 vteřin, tvrdá alespoň půl minuty. Spařená rajčata oloupeme a pokrájíme na kousky.

  • 3

    Vajíčka v misce rozšleháme metlou, osolíme.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej, na něm rozšlehaná vajíčka usmažíme do tuha. Pak přidáme nakrájená rajčata a cukr, za stálého míchání smažíme ještě 5 minut. Vajíčka se srazí do větších kousků, rajčata pustí šťávu.

  • 5

    Podáváme teplé, posypané nasekaným pórkem.

Komentáře k receptu