Pstruh na bílém víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 739 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 141 g
 - Sodík 489 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 185.8 mg
 - Draslík 699.8 mg
 - Vláknina 5533.5 mg
 - Vitamín A 5533.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté pstruhy osolíme a chvíli podusíme na části másla spolu s oloupanou, nakrájenou cibulí a scezenými houbami. Přilijeme víno a dodusíme doměkka. Pstruhy upravíme na talíře.
 - 
                                2
Do šťávy přidáme sardelovou pastu smíchanou s máslem, zalijeme smetanou a vaříme do zhoustnutí.
 - 
                                3
Pstruhy přelijeme omáčkou, ozdobíme na nudličky nakrájenou, očištěnou mrkví a pokapeme citronovou šťávou.