Ztracená vejce s vinnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 157 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 251.3 mg
 - Draslík 310.7 mg
 - Vláknina 1100 mg
 - Vitamín A 1100 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce vlijeme vodu a přidáme ocet. Počkáme, dokud voda nezačne vřít. Pak ztlumíme plamen.
 - 
                                2
Do misky si rozklepneme vejce. Do vody vložíme děrovanou naběračku a do ní necháme z misky opatrně sklouznout vejce. Ve vodě necháme vejce 4 minuty povařit, při tom s ním pracujeme velmi opatrně.
 - 
                                3
Pak vejce vyndáme z vody.
 - 
                                4
Na pánev vlijeme olej. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka a vhodíme na olej. Podusíme ji a pak k ní přihodíme nadrobno nasekanou šalotku. Přilijeme červené víno a vaříme, dokud se tekutina neodpaří na polovinu. Pak do omáčky zašleháme vychlazené máslo. Sundáme z plotny a osolíme.
 - 
                                5
Rozdělíme kolečka cibule na 4 talíře, přidáme ztracená vejce a přelijeme vinnou omáčkou. Posypeme jemně nasekanou pažitkou.