Krevety na zázvoru
Suroviny
- 500 g Krevety tygří - loupané
 - 40 g Zázvor mletý
 - 400 g Nudle rýžové
 - 2 g Šafrán
 - 20 g Citronová tráva
 - 10 g Oříšky Kemiri
 - 100 g Sójové výhonky
 - 10 g Máta
 - 10 g Krevetová pasta
 - 20 ml Olej sezamový
 - 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
 - 1 ks Cibule
 - 5 ks Chilli paprička
 - 5 dl Mléko kokosové
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 940 kcal
 - Sacharidy 106 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 303 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 102 g
 - Cholesterol 131.3 mg
 - Draslík 711.3 mg
 - Vláknina 7964.4 mg
 - Vitamín A 7964.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.9 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chilli papričky zalijeme teplou vodou a necháme změknout asi 15 minut. Okapeme a spolu s cibulí, zázvorem, citronovou trávou, oříšky, krevetovou pastou, šafránem a sezamovým olejem rozmixujeme na pyré.
 - 
                                2
Na lžíci arašídového oleje osmažíme krevety do oranžova, zalijeme 0.5l vody a 30 minut povaříme na mírném ohni, potom krevety vyjmeme a okapané necháme stranou.
 - 
                                3
Ve woku na lžíci arašídového oleje osmažíme za stálého míchání kořenící pyré asi 5 minut. Přilijeme vývar z krevet, kokosové mléko a 5 minut povaříme. Přihodíme vařené krevety, sójové klíčky a přivedeme k varu.
 - 
                                4
Rýžové nudle zalijeme litrem vroucí vody a necháme změknout asi půl minuty, slijeme a okapané vmícháme do polévky. Podáváme v miskách, ozdobené nasekanou mátou.