Zeleninové lečo po francouzsku
Suroviny
- 50 g Tymián čerstvý
 - 50 g Rozmarýn čerstvý
 - 500 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Cibule
 - 1 ks Cuketa
 - 1 ks Lilek
 - 4 ks Rajčata
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 5 polévková lžíce Víno bílé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 214 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 702.4 mg
 - Vláknina 17372 mg
 - Vitamín A 17372 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 78 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvaříme si vodu, ve které spaříme rajčata, rozkrájíme je na čtvrtiny a odstraníme semínka. Omyjeme lilek a cuketu. Nakrájíme zeleninu na plátky. Lilkové plátky posolíme a nechám 20 minut odležet. Papriky omyjeme a rozpůlíme, pokrájíme je na nudličky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a rozmačkáme.
 - 
                                2
Na velké pánvi rozehřejeme olej a vložíme cibuli a česnek. Podusíme a přidáme rajčata a papriky. Zalijeme vínem a dusíme 10 minut.
 - 
                                3
Vmícháme cuketu a lilek. Osolíme a opepříme. Přidáme rozmarýn a tymián. Pokud chceme, aby lečo bylo husté a měkké, dusíme ho ještě o 10 minut déle.