Guláš z irské hospody
Suroviny
- 200 g Cibule
 - 200 g Mrkev kořen
 - 500 g Jehněčí kýta
 - 200 g Fazolové lusky zelené
 - 230 g Houby sušené
 - 750 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 614 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 796 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 94.5 mg
 - Draslík 2420.7 mg
 - Vláknina 16713.2 mg
 - Vitamín A 16713.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 56 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na kostky. Cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka, fazolky na kousky a houby na plátky.
 - 
                                2
Předehřejeme si troubu na 175 stupňů Celsia.
 - 
                                3
Do pekáče či zapékací mísy poskládáme maso, přidáme fazolky, mrkev, houby a cibuli, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a kmínem. Zalijeme vývarem a přikryté dusíme v troubě 2 hodiny.
 - 
                                4
Před podáváním dochutíme dle potřeby, zjemníme máslem a dozdobíme petrželkou.