Gribiche
Suroviny
- 150 ml Olej slunečnicový
 - 100 ml Olej olivový
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Kapary sterilované
 - 1 kávová lžička Ocet vinný
 - 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
 - 1 ks Šalotka
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 632 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 66 g
 - Sodík 169 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 153.9 mg
 - Draslík 181.4 mg
 - Vláknina 371.8 mg
 - Vitamín A 371.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.6 mg
 - Vitamín E 15.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vyšleháme žloutek, ocet a sůl.
 - 
                                2
Za stálého šlehání přilíváme oleje.
 - 
                                3
Přidáme hořčici, sůl a pepř, dle chuti.
 - 
                                4
Do vyšlehané majonézy přidáme nasekané vejce, kapary, šalotku, pažitku a citrónovou šťávu.