Sleď po česku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 1165 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 215.6 mg
 - Draslík 100.2 mg
 - Vláknina 1572 mg
 - Vitamín A 1572 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné sledě opláchneme ve vlažné vodě, osolíme je a opečeme po obou stranách v rozehřátém tuku dorůžova.
 - 
                                2
Potom ryby zalijeme vínem, přidáme na plátky nakrájená rajčata, očištěné žampiony, česnek utřený se solí a vše dusíme doměkka.
 - 
                                3
Nakonec do pokrmu přidáme citronovou šťávu a jemně nakrájenou pažitku.
 - 
                                4
Ryby podáváme přelité šťávou s vložkou.