Vejce v hořčičné omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 1022 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 493.1 mg
 - Draslík 923.7 mg
 - Vláknina 8390 mg
 - Vitamín A 8390 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme brambory a vaříme je asi 20 minut ve slupce, v osolené vodě.
 - 
                                2
Uvaříme natvrdo vejce a následně je prudce zchladíme vodou.
 - 
                                3
Omyjeme a najemno nasekáme pažitku, smícháme s přírodním jogurtem, středně ostrou hořčicí a čerstvým sýrem a rozmícháme do hladké omáčky. Dochutíme nahrubo mletým pepřem a solí, dosladíme sladidlem dle chuti.
 - 
                                4
Oloupeme vejce a rozpůlíme.
 - 
                                5
Uvařené brambory oloupeme a podáváme na dvou talířích s hořčicovou omáčkou a vejci.