Vejce v hořčičné omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 320 g Brambory
  • 80 g Sýr čerstvý bez tuku
  • 5 g Pažitka
  • 80 g Jogurt nízkotučný
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Stolní sladidlo Sladký polibek
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1022 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 493.1 mg
  • Draslík 923.7 mg
  • Vláknina 8390 mg
  • Vitamín A 8390 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme brambory a vaříme je asi 20 minut ve slupce, v osolené vodě.

  • 2

    Uvaříme natvrdo vejce a následně je prudce zchladíme vodou.

  • 3

    Omyjeme a najemno nasekáme pažitku, smícháme s přírodním jogurtem, středně ostrou hořčicí a čerstvým sýrem a rozmícháme do hladké omáčky. Dochutíme nahrubo mletým pepřem a solí, dosladíme sladidlem dle chuti.

  • 4

    Oloupeme vejce a rozpůlíme.

  • 5

    Uvařené brambory oloupeme a podáváme na dvou talířích s hořčicovou omáčkou a vejci.

Komentáře k receptu