Cikánský guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 125 g Rajčatová šťáva
  • 2 kávová lžička Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Feferony
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 2 stroužek Česnek
  • 160 plátek Hovězí libové
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 456 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 46.4 mg
  • Draslík 1130 mg
  • Vláknina 10971.2 mg
  • Vitamín A 10971.2 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 268.8 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli a česnek. Omyjeme a očistíme zeleninu, nakrájíme na malé kousky. Na nudličky rozkrájíme hovězí plátek. Rozehřejeme olej v pánvi a hovězí nudličky krátce a prudce osmahneme.

  • 2

    K masu přidáme česnek, cibuli a rajčatový protlak a znovu pořádně osmažíme. Přidáme pokrájenou zeleninu, najemno nasekané feferony a zalijeme rajčatovou šťávou. Ochutíme pepřem, cayenským pepřem a solí a necháme vařit v odkrytém hrnci na mírném ohni asi 5 minut. Pokud je potřeba, můžeme ještě zalít trochou zeleninového vývaru.

Komentáře k receptu