Hovězí guláš cikánský

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Hovězí kližka
  • 4 ks Brambory
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Majoránka
  • 1 ks Paprika mletá sladká
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 64616 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 1.9 mg
  • Draslík 728.6 mg
  • Vláknina 17686 mg
  • Vitamín A 17686 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno. V kastrole rozehřejeme sádlo a cibuli na něm osmažíme do světležluta.

  • 2

    Maso očistíme, nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli a zprudka opečeme. Opečené maso zaprášíme paprikou, promícháme, přidáme ostatní koření, osolíme a podlijeme. Dusíme do měkka. Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme a povaříme.

  • 3

    Ke konci přípravy přidáme oloupaná pokrájená rajčata, brambory pokrájené na menší kostky, přisolíme a dodusíme, až jsou brambory měkké.

  • 4

    Hotový guláš posypeme na kroužky nakrájenou a na sádle osmaženou cibulkou.

  • 5

    Jako přílohu můžeme podávat rýži, noky, brambory, těstoviny, knedlíky, housky anebo chléb.

Komentáře k receptu