Zeleninové špagety
Suroviny
- 200 g Brokolice
 - 100 g Kukuřice mražená
 - 200 g Špagety celozrnné
 - 10 ml Olej olivový
 - 250 ml Vývar zeleninový
 - 2 kávová lžička Sýr Parmezán
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
 - 2 kávová lžička Protlak rajčatový
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 2 špetka Bazalka
 - 2 špetka Šalvěj čerstvá
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 617 kcal
 - Sacharidy 103 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 1076 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 6.3 mg
 - Draslík 890.3 mg
 - Vláknina 14093.3 mg
 - Vitamín A 14093.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 113.4 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Omyjeme a na půlky nakrájíme rajčata, zbavíme je slupky a nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
Do vařící vody vložíme bezvaječné špagety a uvaříme je dle návodu. Mezitím v zeleninovém vývaru trochu povaříme brokolici. Na rozpáleném olivovém oleji podusíme česnek s cibulí. Přidáme rajčata a podusíme ještě asi 5 minut. Přidáme rajčatový protlak a řádně promícháme, přidáme brokolici, vše zalijeme zeleninovým vývarem a dochutíme solí, pepřem a cayenským pepřem. Vaříme dalších přibližně 5 minut tak, aby brokolice byla ještě křupavá.
 - 
                                3
Scedíme a necháme okapat uvařené špagety. Poté je naložíme do hlubokých talířů a zalijeme hotovou omáčkou. Zasypeme kukuřicí, omytou a najemno nasekanou čerstvou bazalkou a šalvějí, nakonec posypeme nastrouhaným parmezánem.