Barevný slepičí salát
Suroviny
- 150 g Jogurt nízkotučný
 - 2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 0.75 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Stehno slepičí
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 ks Jalovec
 - 2 ks Pomeranče
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 špetka Pažitka
 - 1 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 543 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 4.5 mg
 - Draslík 824.5 mg
 - Vláknina 15675.2 mg
 - Vitamín A 15675.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 162.9 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci uvaříme vodu, přidáme bobkový list, jalovec a jednu oloupanou cibuli. Slepičí stehna vložíme do vroucí vody a povaříme asi 30 minut.
 - 
                                2
Oloupeme pomeranče i s vnitřní bílou slupkou. Dužinu nakrájíme na plátky. Omyjeme paprikový lusk, zbavíme ho semínek a bílé přepážky. Oloupeme druhou cibuli a najemno nasekáme. Necháme okapat chřest z plechovky, šťávu slijeme a odložíme 100ml. Posekáme chřest na malé kousky. Všechny přísady promícháme.
 - 
                                3
Ke konci doby vaření vyjmeme slepičí stehna z hrnce, zbavíme je kůže a kostí a maso pokrájíme na kostičky.
 - 
                                4
Smícháme šťávu z chřestu s kari, jogurtem, octem a dochutíme worchestrovou omáčkou, solí a pepřem. Takto připravenou marinádu smícháme s přísadami do salátu a necháme hodinu uležet.
 - 
                                5
Při podávání posypeme jemně nasekanou pažitkou.