Pikantní jablkovo-mrkvová pasta
Suroviny
- 6 krajíc Chléb celozrnný pšenično-žitný
 - 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 0.5 ks Jablka
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 2 polévková lžíce Čerstvý přírodní sýr
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 130 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 53.7 mg
 - Vláknina 4618.6 mg
 - Vitamín A 4618.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Metličkami vymícháme čerstvý sýr do krému. Omyjeme mrkev a jablko a nastrouháme do sýrové hmoty. Dochutíme solí, středně ostrou hořčicí, pepřem, cayenským pepřem a citronovou šťávou.
 - 
                                2
Namažeme na chleba a posypeme pažitkou.