Nakládané jogurtové kuličky
Suroviny
- 125 g Olej olivový
 - 125 g Olej sójový
 - 500 g Jogurt nízkotučný
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Bazalka
 - 1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
 - 1 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 1 kávová lžička Oregano čerstvé
 - 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1204 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 120 g
 - Sodík 177 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 15 mg
 - Draslík 660.6 mg
 - Vláknina 3068 mg
 - Vitamín A 3068 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 188.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čistou utěrkou na nádobí vyložíme kuchyňský cedník a zavěsíme ho do mísy. Do cedníku dáme přírodní jogurt (1,5% tuku v sušině) a zakryjeme přesahující utěrkou, dáme do lednice a necháme 12 hodin odkapávat.
 - 
                                2
Poté z hmoty čajovou lžičkou vytvoříme malé kuličky, které vrstvíme s rozpůlenými stroužky česneku, celými kuličkami barevného pepře a omytými, najemno natrhanými bylinkami do oválné nádoby, třeba do zavařovací sklenice. Zalijeme sojovým a olivovým olejem tak, aby všechny přísady byly dobře zakryty. Sklenici dáme znovu do lednice a necháme týden uležet.
 - 
                                3
Před podáváním necháme dobře okapat.