Květák vařený v páře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 136 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 336 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 703.4 mg
 - Vláknina 8375.5 mg
 - Vitamín A 8375.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 103.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný květák povaříme v páře 15 minut.
 - 
                                2
Měkký květák vyjmeme, položíme na talíř a posypeme předem uvařenými, nasekanými vejci. Ochutíme citronovou šťávou, římským kmínem a posypeme nasekanou petrželkou. Podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Podáváme jako přílohu.