Okurkové suflé s bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Tvaroh měkký bez tuku
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 174 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 408 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 909.4 mg
  • Vláknina 8601.5 mg
  • Vitamín A 8601.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou salátovou okurku rozmixujeme na pyré a smícháme v míse s tvarohem. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 2

    Lístky bazalky najemno nasekáme a vmícháme do připravené směsi. Zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 3

    Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrníček a dužinu nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a necháme na suché pánvi zvolna zesklovatět. Přidáme nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a dusíme zvolna asi 15 minut.

  • 4

    Zapékací formičky mírně potřeme olejem. Na dno každé formičky dáme lžíci podušených rajčat s cibulí a přidáme tvarohovou směs - formičky naplníme jen do dvou třetin.

  • 5

    Suflé pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 15 minut.

  • 6

    Při podávání ozdobíme každou porci lístkem bazalky.

Komentáře k receptu