Kuře s liškami a estragonem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kostka Bujón drůbeží bez tuku
  • 250 g Tvaroh měkký bez tuku
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Estragon
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Kuřecí stehna
  • 1 kg Lišky čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 263 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 138.3 mg
  • Draslík 380.7 mg
  • Vláknina 372.7 mg
  • Vitamín A 372.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná kuřecí stehna osolíme, opepříme a dozlatova opečeme v kastrolu lehce potřeném olejem.

  • 2

    Přidáme bujón rozpuštěný ve 100ml vody a omytou snítku čerstvého estragonu. Přivedeme k varu a pod pokličkou zvolna povaříme asi 25 minut.

  • 3

    Na pánvi osmahneme očištěné lišky spolu s nakrájeným česnekem a nasekanou petrželkou. Mírně osolíme a opepříme.

  • 4

    Před podáváním odstraníme z kastrolu snítku estragonu a v omáčce na mírném ohni rozmícháme měkký tvaroh. Omáčku případně dosolíme a dopepříme.

  • 5

    Kuřecí stehna podáváme horká s omáčkou, obložená liškami.

Komentáře k receptu