Kuřecí prsa smažená v mandlích

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hroznové víno
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mandle plátky
  • 200 ml Pomerančová šťáva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 333 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 230.7 mg
  • Draslík 839 mg
  • Vláknina 1755.5 mg
  • Vitamín A 1755.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa bez kůže očistíme, osolíme a opepříme. Pak je obalíme nejdříve v mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec v mandlových plátcích. Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a vložíme na ni obalená prsa. Smažíme 4 minuty z každé strany, potom vyndáme prsa z pánve.

  • 2

    K tuku na pánvi přilijeme čerstvě vylisovanou pomerančovou šťávu a směs vaříme, dokud nezhoustne.

  • 3

    Omyjeme bobule hroznového vína a překrájíme je na poloviny. Zbavíme je semínek a vložíme do uvařené šťávy. Prohřejeme a nakonec ještě opepříme. Vzniklou šťávou před podáváním přelijeme prsa.

Komentáře k receptu