Mexický steak

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 250 g Maso mleté - mix
  • 2 ks Rajčata
  • 4 špetka Koření mexické
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 748 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 128 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 379.2 mg
  • Vláknina 3840 mg
  • Vitamín A 3840 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme mleté maso s částí mexického koření. Ze směsi tvarujeme kuličky, které zprudka opečeme na pánvi potřené olejem tak, aby zezlátly, ale nevysušily se.

  • 2

    Na jiné pánvi zvolna podusíme oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata s mexickým kořením. Vznikne hustá omáčka, kterou přelijeme masové kuličky.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu