Rybí nákyp s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 800 g Rajčata
  • 400 g Mořský jazyk filety
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Šalotka
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • 2 polévková lžíce Tvaroh měkký bez tuku
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 188 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 268 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 1429.9 mg
  • Vláknina 10842 mg
  • Vitamín A 10842 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.1 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z mořského jazyka najemno rozmělníme nebo rozmixujeme. Mírně osolíme, opepříme, přidáme čerstvé lístky kerblíku, rozšlehané vejce a tvaroh. Vše promícháme.

  • 2

    Směs rozdělíme do dvou zapékacích mističek lehce potřených olejem.

  • 3

    Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 20-25 minut. Po upečení chvíli počkáme, potom nákyp vyklopíme z mističek.

  • 4

    Oloupaná rajčata rozmixujeme a 15 minut povaříme s tymiánem, bobkovým listem, rozmačkaným česnekem a nasekanou šalotkou.

  • 5

    Nákyp přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu