Květáková krémová polévka se šafránem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 101 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 243 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 456.3 mg
 - Vláknina 5515.9 mg
 - Vitamín A 5515.9 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 61.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytý květák rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě asi 5 minut. Vyjmeme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
V hrnci přivedeme k varu mléko, přidáme růžičky květáku a oloupané stroužky česneku. Pod pokličkou zvolna vaříme 45 minut. Potom vše rozmixujeme na krémovou konzistenci, vmícháme špetku muškátového oříšku a šafránu. Polévku povaříme bez pokličky zvolna ještě 5 minut.
 - 
                                3
Hotovou polévku přelijeme do nahřáté mísy, osolíme, opepříme a ozdobíme čerstvým kerblíkem.
 - 
                                4
Ihned podáváme.