Lilkový nákyp se šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Šunka krůtí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Lilek
  • 3 ks Rajčata
  • 3 ks Celer řapíkatý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 78 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 496 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 573.2 mg
  • Vláknina 10896.5 mg
  • Vitamín A 10896.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté lilky nakrájíme na plátky a osolíme, aby pustily vodu.

  • 2

    Šunku nakrájenou na kostičky orestujeme na pánvi a dáme stranou. Výpek ponecháme na zeleninu.

  • 3

    Řapíkatý celer nakrájíme na kousky a na stejné pánvi zvolna orestujeme, potom přidáme šunku.

  • 4

    Do chlebíčkové formy rozložíme vrstvu lilků, pokryjeme směsí řapíkatého celeru a šunky, posypeme nasekanou petrželkou a česnekem, na plátky nakrájenými rajčaty a nakonec přikryjeme zbylými lilky. Zakapeme výpekem.

  • 5

    Nákyp pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 1 hodinu.

Komentáře k receptu