Nakládaná zelenina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 40

Suroviny

  • 250 g Sůl
  • 30 g Pepř černý mletý
  • 1 ks Celer bulvový
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 l Ocet kvasný lihový
  • 2 kg Květák
  • 5 kg Rajčata
  • 0.5 kg Cukr krupice
  • 5 kg Kapie
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 160 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 2452 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 483.8 mg
  • Vláknina 5760 mg
  • Vitamín A 5760 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechnu potřebnou zeleninu, kterou budeme nakládat, nejdříve očistíme, zbavíme stopek, jádřinců a pečlivě omyjeme.

  • 2

    Pak červené kapie, cibuli, zelená rajčata, růžičky květáku, celer s natí pokrájíme na větší úhledné kousky, dáme je do velké nádoby, prosypeme směsí cukru a soli, zakryjeme plátnem a necháme 24 hodin uležet na chladném místě.

  • 3

    Nálev připravíme tak, že po 24 hodinách zeleninu scedíme a šťávu zachytíme do hrnce, přidáme k ní ocet a svaříme.

  • 4

    Zeleninu naskládáme do čistých suchých lahví, mezi kousky přidáme pár zrnek pepře, zalijeme vychladlým nálevem, zatížíme, aby nám nevyplavala na povrch, zakryjeme celofánem nebo plátnem a na suchém, chladném místě uskladníme.

Komentáře k receptu