Srbský ajvar
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 202 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 539.8 mg
 - Vláknina 12728.4 mg
 - Vitamín A 12728.4 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 152 mg
 - Vitamín E 14 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté papriky a lilky osušíme, dáme na plech a v předehřáté troubě při 180 °C pečeme 30 minut.
 - 
                                2
Upečenou zeleninu (má hnědočernou barvu) přeložíme do hrnce, zakryjeme pokličkou a necháme ji zapařit, pak lilky i papriky oloupeme, zbavíme semínek, pomeleme na masovém strojku a odložíme do mísy.
 - 
                                3
Lilky a papriky osolíme, opepříme, přidáme k nim drobně posekaný česnek a citronovou šťávu podle chuti.
 - 
                                4
Vše důkladně promícháme s olejem, který musí důkladně vsáknout do zeleniny.